Kdo by nechtěl mít dokonalý úsměv, kterým by okamžitě každého odzbrojil. Ne všechny ale máme dostatek financí (nebo odvahy) na nákladné bělení na klinice nebo u zubaře, což nebývá zrovna nejlevnější záležitost. A přípravky k domácímu bělení jsou kolikrát tak předražené, že od nich dáme raději ruce pryč.
Pozor na domácí bělení zubů. Může napáchat více škody nežli užitku
I pokud bychom se rozhodli, že si zuby vybělíme doma, je použití přípravků určených k domácímu bělení tak trochu ruská ruleta – ne všechny jsou totiž vhodné, ba co víc bezpečné. Některými produkty dokonce riskujeme, že si nenávratně poškodíme zuby – a to opravdu nestojí za to, co myslíte?
Nabízí se tedy otázka, jak dosáhnout krásnějšího úsměvu bez rizika nevhodného produktu „na doma“, nebo nutnosti utratit spoustu peněz za profesionální bělení. Zkusit můžete některé z rad, které doporučují přímo od zubaři!
Choďte na pravidelné kontroly
Jen málokdo jde dvakrát do roka s nadšením k zubaři, ale zanedbávat pravidelné preventivní prohlídky se nevyplácí. Zubař odhalí a vyléčí kazy, odstraní plak a vodní kámen, což je základ všech problémů.
Zkuste bílou dietu
Některé potraviny a nápoje mohou naše zuby zbarvit – řeč je kupříkladu o černém čaji, kávě nebo červeném víně. Proč proto nezkusit tzv. bílou dietu? Zkuste potraviny a nápoje, které jsou známé tím, že zuby barví, nahradit jinou – světlejší – alternativou.
Pozor na sladké nápoje
Sladké nápoje, kam patří nejen ty perlivé dobroty, kterých se mnohé z nás neumí vzdát, nebo také energetické nápoje, na něž sázíme, když se potřebujeme nakopnout a nastartovat, mají na ústní dutinu negativní vliv. Jsou totiž plné cukru a kyselin, které se zuby dokážou hotové divy.
Používejte mezizubní kartáček nebo niť
Vyčistit si zuby klasickým kartáčkem je jedna věc a všechny víme, že bychom to měly dělat dvakrát denně – ráno a večer. Jenže jen klasický kartáček nestačí. Naučte se v zájmu svých zubů používat i mezizubní kartáček, nebo mezizubní niť – tito pomocníci odstraní i ty nečistoty, na které je klasický kartáček krátký.