Každá z nás by si přála být mladá co možná nejdéle. Jenže to bohužel nejde, čas ještě nikdo zastavit nedokázal. Můžete se alespoň pokusit čas zpomalit, aby na vás stárnutí nebylo tak rychle vidět. Jak na to?
Všechny stárneme stejně, ale na každé z nás se to projevuje trochu jinak. Stárnutí je závislé na řadě okolností, roli zde hrají nejen genetické dispozice, ale také náš životní styl, péče o pleť nebo složení jídelníčku – a právě na tom musíte zapracovat, pokud chcete oddálit stárnutí. Co zařadit do jídelníčku pro zachování si mladistvého vzhledu?
Listová zelenina
Tmavá listová zelenina, jako třeba špenát, v sobě obsahuje vitamín C, který je skvělý nejen pro posílení imunity, ale také pro podporu tvorby kolagenu v těle. Kolagen je zodpovědný za pružnost a pevnost vaší pokožky.
Ovesné vločky
Ovesné vločky jsou známé obsahem přírodních látek, které předchází poškození kožních buněk a zároveň dokáží zklidnit podráždění pokožky. Vzhledem k tomu, že jde o potravinu s nízkým glykemickým indexem, napomáhá udržení nízké hladiny cukru v krvi – vysoký glykemický index totiž způsobuje předčasné vrásky.
Hovězí maso
Hovězí maso je doslova nabušené bílkovinami, které naše tělo nutně potřebuje, mimo to v něm ale najdete i kolagen, o kterém již v dnešním článku bylo zmíněno, že je důležitý pro zachování elasticity a pevnosti pokožky.
Pomeranče
Tohle vesele oranžové ovoce obsahuje obrovské množství vitamínu C. I o tom jsme se již zmiňovali o pár řádků výše, proto připomeneme, že je vitamín C důležitý pro tvorbu kolagenu, mimo to ale pomeranče obsahují i antioxidanty, které pomáhají s obnovou kožních buněk.
Foto: Unsplash.com.